• nega-tela.jpg
  • tretman-lica.jpg
  • tretman-tela.jpg
  • ulje-konoplje-zdravlje.jpg

Zdrastvne prednosti industrijske konoplje

zdrastvene prednosti industrijske konoplje

Seme industrijske konoplje poznatije i kao srce konoplje veoma je bogato zdravim mastima, proteinima i mineralima. Smatra se izuzetno moćnim prirodnim lekom, isto kao i ulje i brašno od istoimene biljke. Semena konoplje predstavljaju odlično "oružje" u borbi protiv povišenog pritiska. One sadrže sve potrebne materije za skidanje LDL (nivoa lošeg) holestoreloa i triglicerida u krvi. Zahvaljujući njima industrijska konoplja osim što smanjuje rizike od srčanih oboljenja, uspešno ublažava i različite upalne procese u organizmu. Ukoliko želite zdravu i negovanu kožu, pa čak i ukoliko imate psorijazu, konopljino seme je pravo rešenje za vas.

 

Preporučene doze

Tri kašike konopljinog semena dnevno obezbediće vam polovinu preporučene doze magnezijuma, izuzetno važnog u regulisanju srčanog ritma i snižavanju ranije pomenutog nivoa lošeg holestorola. Pored toga, ovaj oligoelement  reguliše i rad creva, naročito kod onih koje muči opstipacija. Magnezijum će vam pomoći u slučaju nesanice, s prečava i oštećenja jetre i bubrega. Osim magnezijuma, seme industrijske konoplje je bogato i fosforom, gvožđem i cinkom. Pored toga što jača odbrambeni sistem organizma, smtra se i jednim od najboljih saveznika muškog pola u očuvanju zdravlja prostate.

 

Seme industrijske konoplje u ishrani sportista

Znamo svi koliko su proteini važni za ishranu sportista. Upravo je industrijska konoplja jedan nepresušni izvor složenih proteina, koji se sastoje od aminokiselina. Ova biljka sadrži sve neophodne amino-kiseline koje naše telo ne može samo da proizvede i moraju se unositi putem hrane. Proteini su važni jer potpomažu obnavljanje "povređenog" mišićnog tkiva. Uz sve to, obezbeđuju svu potrebnu energiju za svaki fizički napor.

a sprečava i oštećenja jetre i bubrega.

Preuzeto sa: Semena konoplje upotreba u ishrani | zdrava i lepaa

industrijska konoplja osim što smanjuje rizike od srčanih bolesti, uspešno ublažava i različite upale.

Preuzeto sa: Semena konoplje upotreba u ishrani | zdrava i lepa

Ublažavanje neprijatnih PMS simptoma

Gama-linolenična kiselina (GLA), kojom obiluje konopljino seme, smanjuje aktivnost hormona prolaktina, koji je upravo razlog za česte promene raspoloženja žena tokom PMS-a. Osim toga, seme konoplje preporučuje se ženama u menopauzi, dok korišćenje ove biljke i nakon poslednje menstruacije može biti izuzetan saveznik u borbi protiv starosti i godina.

 

Problemi sa zatvorom i crevima

Svako od nas je barem jedanput u svom životu imao neki problem sa zatvorom i crevima u stomaku. Spas je svakako u pravilnoj ishrani koja obiluje vlaknastom hranom, ali neljuštena semena konoplji su još bolji. Ona sadrže 20% rastvorljivih i 80% nerastvorljivih vlakana. Prva su važna za ishranu dobrih bakterija u crevnoj flori i regulaciji nivoa holesterola, dok druga imaju veliku ulogu u borbi protiv zatvora, s obzirom da stimulišu prolazak stolice kroz creva. Pord toga, nerastvorljiva vlakna mogu pomoći u prevenciji dijabetesa, ali i olakšati život onima koji već imaju tu dijagnozu.  

 

Gde kupiti konopljino seme

Ovo dragoceno seme dostupno je u skoro svim bolje opremljenim biljnim apotekama ili prodavnicama zdrave hrane. Osim toga, možete kupiti i brašno a kod nas i konopljino ulje, koje je sada u svetu već odavno popularno.

 

Gama-linolenična kiselina (GLA), kojom obiluje konopljino seme, smanjuje aktivnost hormona prolaktina. On je odgovoran za česte promene raspoloženja u PMS-u.

Preuzeto sa: Semena konoplje upotreba u ishrani | zdrava i lepa

industrijska konoplja osim što smanjuje rizike od srčanih bolesti, uspešno ublažava i različite upale.

Preuzeto sa: Semena konoplje upotreba u ishrani | zdrava i lepa